Vælg det rigtige pejsebrænde

152

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er ikke noget bedre end den knitrende lyd af brænde, der omsluttes af flammer i pejsen eller brændeovnen. Det spreder varme i hele huset, og man kan blive helt fordybet i at sidde og kigge ind i flammehavet.

Pejsebrænde i god kvalitet betaler sig

Nu er vi endelig – ville nogle sige – nået til den tid på året, hvor man skal tænde op i pejsen igen. De fleste har pejs eller brændeovn som supplement til fjernvarme, pillefyr eller oliefyr, men uanset hvor meget opvarmningen af din bolig afhænger af pejsen, så er det en rigtig god ide at købe pejsebrænde i en god kvalitet. Først og fremmest skal du være opmærksom på om brændet er tørt nok. Det er nemlig vigtigt for, at brændet ikke afgiver usund sod.

Sådan genkender du det gode pejsebrænde

Det anbefales at benytte brænde med en fugtighed på 18 % eller mindre. Du kan tjekke fugtigheden ved hjælp af en fugtmåler, som stikkes ind i træet og angiver fugtighedsprocenten. Hvis du ikke har en fugtmåler, kan du tage to stykker brænde og slå dem imod hinanden. Hvis de afgiver en skarp lyd, er træet tørt nok til at bruge i brændeovnen. Er lyden derimod hul, skal træet tørre lidt endnu.

Her finder du pejsebrænde i god kvalitet

Hos Davidsen kan du være sikker på at finde pejsebrænde i høj kvalitet til billige priser. Davidsen sælger ovntørret pejsebrænde, der er fyringsklart og lige til at putte i pejsen. Du kan også købe lufttørret brænde, som skal tørre yderligere et par måneder eller lufttørret brænde, som du kan have til lufttørring til næste vinter. Hvis du har et stort forbrug, er det billigst at købe en palle, forudsat at du har mulighed for at opbevare brændet udendørs under tag eller overdækket.