Skal du starte på efterskole og søger gode råd?

197

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

At starte på en efterskole, kan godt give lidt sommerfugle i maven. Det er en glædelig følelse, fordi du ved, at nu skal du starte et nyt sted og opleve mange nye ting. Du har læst om efterskolen, og du ved, hvor fede aktiviteter, som du kan lave her. Men samtidig, er der nok også en nervøsitet om at komme væk hjemmefra. Det er væk fra alle de trygge rammer og dine gode venner, og ind i et helt nyt sted, hvor du skal lære alle at kende igen. Du kan se det som en ny start, og det er også positivt. Hvis du endnu ikke skal starte på efterskole endnu, men du er meget interesseret, kan du stadig læse med. Du kan vælge en kristen efterskole, idræts efterskole og mange andre.

Få et godt forhold til dine roomies

Det er klart, at du kommer til at bruge meget tid med dine roomies. Det er dem, som du skal dele værelse med det næste år. Derfor er det vigtigt, at i alle sammen kan sammen. Det ville være uheldigt, hvis ingen af jer havde lyst til at tale sammen, og det vil i blive nødt til, når i bor sammen. Dog skal du huske at respektere de andres grænser, og nogle kan have brug for bare at være lidt for sig selv nogle gange.

Vær åben og udadvendt

Det er svært at starte et nyt sted, men den bedste metode, er at være åben overfor alt. Vær åben overfor de mennesker, som du møder, og du kan forsøge at være udadvendt. Måske er du præcis modsat og er ret genert, hvilket også er helt okay. Hvis du udtrykker, at du er åben, så kommer du hurtigt til at finde nye venner. Det sker altid hurtigt på efterskoler – det skal du ikke bekymre dig om.