Sparer du nok op til din pension?

434

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste af os drømmer om et langt og lykkeligt liv. For mange danskere bliver de sidste år i deres liv, desværre ikke helt som de havde forudset. For når man er gået på pension, og har alt den tid det skal være, så er det ikke altid at økonomien rækker lige så langt som drømmene. I Danmark har vi et solidt økonomisk fundament under samfundet, og alle får folkepension. Den maksimale sats hedder 12.965 kroner, hvilket er grundsats og pensionstillæg, men eksklusiv varmetillæg. Der findes en lang række regler omkring beregning af ydelse ift formue osv.

Uanset hvordan man vender og drejer den, kommer man dog ikke uden om, at det er de færreste mennesker, der arbejder på fuld tid, der kan forestille sig, at skulle leve for en løn på 13.000 kroner om måneden. En folkepension er med andre ord ikke nok, hvis man vil udleve nogle af de drømme man måtte have, hvilket eksempelvis kan være at rejse mere, nu hvor man ikke skal tænke på, om året har feriedage nok.

Spar op – det kan kun gå for langsomt

Vil du have lidt mere ud af din pensionisttilværelse, så skal du derfor også spare op til din pension. De sjove ting i livet, skal man desværre ofte spare op til, og dette er bestemt ingen undtagelse. Jo før du starter med at spare op, jo sjovere bliver det groft sagt. Starter du tidligt, slipper du også for lige pludselig at skulle spare en masse op på kort tid. Begynder du først at spare op, når du er 50 er det for sent, men begynder du allerede mens du er i tyverne, har du gode kort på hånden.

Det kan være en god ide at snakke med en pensionsrådgiver eller en investeringsrådgiver (du kan finde en her), hvis du vil vide lidt mere om, hvordan det ser ud.

Arbejder du i det offentlige er du på dette område i de fleste tilfælde ret godt stillet, da det offentlige er kendt for gode pensionsaftaler. Det samme er de fleste større virksomheder med overenskomster. Men ude i de små virksomheder med ikke så mange ansatte, halter det ofte med indbetalingerne.

Hvis din dagligdag skal være sjov – også når du er 75, så kom i gang – uanset om du er 20, 30 eller 40.