Spar en formue på bøger

342
young woman using a tablet computer while relaxing on hammock in a peaceful garden during holiday

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Selvom der udkommer flere bøger end nogensinde før, da det er blevet lettere at udgive på grund af flere digitale muligheder, så læser vi ikke mere. Faktisk er der færre der er hyppige læsere, hvilket vil sige, at man læser i hvert fald en gang om ugen. Hører du til dem der læser ofte, er der en god chance for, at du også er blandt dem der køber en hel del bøger, og måske er med i en bogklub eller lignende.

E-bøger og lydbøger stormer frem, og salget af lydbøger steg mere mere end 30% i 2017, mens der var et lille fald i salget af almindelige trykte bøger. I forhold til de “rigtige” bøger, er lydbøger dog stadig en niche, der står for omkring 7%. Samler man e-bøger og lydbøger står dette for i alt 18,5% hvilket forventes at stige. Der er ikke nogen tvivl om, at der er noget særligt ved at sidde med en bog mellem hænderne. Alligevel forventes at at udviklingen vil forsætte på samme måde fremover, men færre fysiske bøger og flere e- og lydbøger.

Så meget kan du spare på lydbøger

Hvis du vil spare penge på en fysisk bog, har du få muligheder. Du kan melde dig ind i en bogklub og få procenter, du kan købe dem i supermarkeder, hvor de ofte er lidt billigere. Alternativt kan du vente nogle måneder til nyhedsværdien er faldet lige sammen med den generelle værdi, medmindre den bliver ved med at sælge godt, og dermed holder værdien.

En lydbog eller e-bog koster typisk et godt stykke under halvdelen af prisen på en almindelig bog, men her stopper muligheden for at spare ikke. Der findes nemlig en lang række abonnementsløsninger, hvor man får et fast månedligt beløb kan læse eller høre alle de bøger man vil. Hvis du eksempelvis kigger her Saxos kategori for e-bøger vil du under mange af dem kunne se teksten “indgår i streaming med Saxo Premium”.

For 99 kroner kan du der lytte til alle de lydbøger og læse alle de e-bøger du magter for 99 kroner om måneden. En ny helt almindelig bog koster typisk 299 kroner, hvis du er som mange danskere, så køber du ca. en om måneden. Det betyder at du reelt i stedet for at betale 3600 for bøger om året kan betale 1200 og samtidig have adgang til uendelig mange flere.

Det kan endda være, at det får dig til at læse mere – det skulle være så godt for hjernen…