Sørg for at holde dig sund samtidig med at du gamer

270

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Gaming er ikke en usund hobby, men det kan hurtigt gå hen og blive usundt, hvis man sidder bag skærmen og gamer flere timer dagligt, og ikke får bevæget sig.

Gaming har i løbet af de seneste par år vundet stort indpas i Danmark, og det er der ikke noget at sige til. Det er sjovt og underholdende at samles om at spille spil mod og med hinanden online. Med gaming følger der desværre ofte en lang række livsstilssygdomme.

Du kan dog let undgå dem ved at følge disse 4 simple råd. 

Råd nr. 1: Hold pauser hvor du bevæger dig 

Daglig aktivering af kroppen er vigtigt for at den stimuleres. Når man sidder og gamer en hel dag, får man oftest ikke bevæget sig nok. Sørg derfor for at holde nogle pauser undervejs, hvor du bevæger dig og få noget luft.

Råd nr. 2: Anvend et par gamerbriller

Når først man er gået i gang med at game flyver tiden hurtigt afsted. Ens øjne kan hurtigt blive trætte og irriteret ved at kigge på en blå skærm dagen lang. 

Undgå at overbelaste dine øjne unødvendigt med et par gamerbriller. Et par skærmbriller sørger for at du bedre kan holde fokus, samtidig med at du undgå at unødvendige følgeskader.

Råd nr. 3: Spis korrekt

Ofte er det usunde snacks og hurtigt mad der indtages når der games. Det er umiddelbart også det letteste og mest fristende at gøre, når man sidder midt i et godt spil. Det er bare ikke særligt sundt, særligt ikke over længere tid. 

Gør det derfor til en vane, at have nogle sunde snacks klar til når “kampen” går i gang. Det kan for eksempel være frugt, grøntsagsstænger, færdigblandede salater, grove kiks og vand i stedet for sodavand. 

Råd nr. 4: Få den nødvendige søvn

Søvn er vigtigt for alle. Det er her vi restituerer og lader op, så kroppen ikke ender i en stresstilstand. Få den søvn du har behov for, ved at sætte grænser for hvor længe du må spille.