Skal du holde julefrokost?

20

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi kommer ikke uden om, at julen er lige om hjørnet. Med julen kommer naturligvis også julefrokoster, som rigtig mange af os skal til i løbet af den kommende måneds tid. Hvis du er en af dem der skal være vært ved en julefrokost, så er du måske allerede begyndt at gå i gang med planlægningen af denne. Hvis du har været vært ved mange julefrokoster tidligere, så har du helt sikkert styr på det. Hvis det er første gang, eller du ikke har gjort det så mange gange før – så kan du sikkert godt bruge et par gode råd. Dem kan du få her.

Dæk flot op

Vi mennesker er meget visuelt anlagt, så en stor del af oplevelsen er det visuelle. Ligesom vi ofte nyder flot anrettet mad lidt mere, så er et flot dækket bord også mere indbydende end hvis der blot er en dug og nogle tallerkener. Du kan finde en masse lækkert julepynt her. Bordkort, pynt og farver er alt sammen noget der er med til lige at hæve niveauet det sidste stykke.

Succesen ligger i forberedelsen

Hvis du gerne vil undgå at skulle stå i køkkenet hele dagen, så skal du forberede dig rigtig godt. Især hvis du selv skal stå for maden. Der findes stort set ikke noget til en julefrokost, der ikke kan laves på forhånd og enten holdes varm eller varmes op. Om det så er frikadeller, ribbensteg, medister eller noget helt fjerde, så kan det sagtens laves aftenen før. Skal man stå med alt for meget på selve dagen risikerer man hurtigt ikke selv at blive en del af festen, fordi man løber frem og tilbage.

Pas på med alkoholen

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er der mange der forbinder julefrokoster med alkohol og ikke mindst julebryg og snaps. Det kan dog være en god ide at passe lidt på med dette, hvis man skal have en sjov dag, der varer i lidt mere end to timer.

Lav nogle regler, der dikterer at man skal drikke et lille glas vand efter hver snaps. Dine gæster er måske modvillige, men det er det værd. Både på dagen og ikke mindst dagen efter.