Sådan finder du den bedste a-kasse

224

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En a-kasse er essentiel, såfremt du vil beholde en indtægtskilde, hvis du bliver fyret fra dit job. Se her, hvordan du finder den bedste a-kasse til dit behov.

Der findes adskillige former for a-kasser, og hvilken, der passer bedst til dit behov, afhænger af den situation, du er i. Herunder får du konkrete tips til, hvordan du finder den bedste a-kasse. Du finder desuden en oversigt over danske a-kasser her.

Vælg a-kasse ud fra branche

Det første, du skal gøre, er at finde de a-kasser, der understøtter din branche. Typisk vil du kunne finde en a-kasse, der er tilknyttet din fagforening. Der findes dog også a-kasser, der ikke har nogen bestemt tilknytning til en fagforening.

Uanset hvad, er det en god idé at vælge en a-kasse, der forstår din situation, og det vil ofte være branchebetinget.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og det er en lønsikring, du kan opnå, når du bliver fyret, fritstillet eller opsiger dit job. Det er en frivillig ordning, som du selv kan vælge, om du vil være medlem af, så du har en indtægtskilde, hvis du mister dit job.

Hvilken skal jeg vælge?

Der er ingen økonomisk fordel ved at vælge én a-kasse frem for en anden, for du får den samme dagpengesats. Når a-kassen udbetaler dagpenge til dig, er det nemlig ikke fra deres egen konto, men noget, staten stiller til rådighed.

A-kassen står for at distribuere dagpengene til de medlemmer, der ikke er tilknyttet arbejdsmarkedet. Samtidig skal de sikre, at den gældende lovgivning på området bliver håndhævet. Dagpenge satsen bliver udregnet på baggrund af, hvor mange timer du har arbejdet, samt hvor meget du har fået i løn.

Du betaler dog mindre i kontingent ved nogle a-kasser frem for andre. Der kan samtidig være forskelle i de fordele, du får som medlem af de forskellige a-kasser.