Sådan får du en bedre kropsholdning

379
En mand uden trøje på

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange mennesker render i dag rundt med en dårlig kropsholdning. Dette hænger i høj grad sammen med, at mange af os i dag har et arbejde, hvor vi sidder meget ned. Dette påvirker vores rygmuskulatur negativt, og hvis vi ikke forbygger det, ender vi med at gå rundt foroverbøjet og krummet sammen. Dette er en skam, da man ser mindre selvsikker og attraktiv ud, imens det også giver rygproblemer i længden.

Hold pauser fra dit stillesiddende job

Når årsagen hænger sammen med et stillesiddende job, er det vigtigt at formindske skaden, når man er på arbejde. Det gør man ved at holde minimum en lille pause i timen, hvor man rejser sig op og går en lille tur.

Styrketræn hele din krop

Selvom det i høj grad er de øvre rygmuskler som påvirker ens kropsholdning, så er det vigtigt at træne hele kroppen. Dette gør, at man ikke skal anstrenge dig for at holde en sund kropsholdning. Svømning er især en effektiv måde at træne hele kroppen på.

Stræk ud efter træning eller fysisk hårdt arbejde

For at gøre det nemmere at have en sund kropsholdning er det også vigtigt at være fleksibel. Mangel på fleksibilitet er ofte grunden til skader, og det gælder også for ryggen. Så hvis man har arbejdet fysisk hårdt eller trænet, så er det vigtigt at strække ud både før og efter.

Kig dig selv i spejlet

Det kan nogle gange være svært at vide, om ens holdning er sund. Derfor kan man gøre det til en vane at kigge sig selv i spejlet eller vinduet, når man går forbi.

Anskaf holdningskorrigerende tøj

Hvis man intensivt ønsker at få en bedre kropsholdning, så findes der speciel designet tøj der kan hjælpe. En holdningskorrigerende trøje gør det meget nemmere at holde en sundere kropsholdning. Find holdningskorrigerende tøj her.