Organiser din hverdag

307
Organiser din hverdag

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

“Hverdagen er det der er mest af” – Set i det lys, så bruger vi uforholdsmæssigt meget tid på “det almindelige” eller det daglige. Vi bruger ofte rigtige meget tid på at planlægge og strukturerer det vi skal lave i weekenden når vi har fri. Enten så planlægger vi tingene således at vi kan slappe af og bare nyder at vi ikke skal noget eller også så planlægger vi udflugter eller oplevelser med familien, men hvad med Hverdagen? Hvor godt planlægger du den?

Alle familier har sikkert deres rutiner i hverdagen, men ofte er det bare noget man gør og måske altid har gjort uden at overveje om det måske er der letteste eller rareste for alle.

Det er to kriterier som skal være tilstede for at få styr på hverdagen:

Opbakning og organisering:

Opbakning

…betyder naturligvis at alle i familien skal være enige om det der skal gøres for at hverdagen glider glat. Det går ikke at sige “Fra nu af, så skal alle børnene lave ugeplaner” hvis ikke børnene kan se ideen eller bruge resultatet til noget. Alle skal naturligvis hjælpe til, men man bliver bare nødt til at sikre at der er fuld opbakning fra alle. Lommepenge er altid et godt argument for at få børnene til at tage ansvar for at deltage i fællesskabet.

Organisering

…betyder at man skal have styr på hvem der gør hvad hvornår. Der skal styr på hvornår folk er hjemme og hvornår de ikke er. Det kræver en form for kalender, hvor man kan skrive tidspunkter og aktiviteter ind. Der er en masse digitale muligheder, men erfaringer siger at en god gammeldags kridt- eller whiteboardtavle er det allerbedste.  En tavle har den fordel at man også kan tegne ting, så de mindste også kan deltage i planlægningen. Hvis man f.eks. tegner tøj og en snavsetøjskurv, så burde alle forstå opgaven.