Morgenmad på under 5 minutter

400
Morgenmad i skål

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi kender det alle sammen. Vækkeuret ringer en tidlig mandag morgen, og det kan være lidt svært at komme ud af fjerene. Måske så svært at man lige tager et ekstra minut under dynen. Det ene minut bliver hurtigt til ti, og inden man har set sig om, har man travlt med at komme ud af døren – og mindre travlt med at lave et lækkert og nærende morgenmåltid. Heldigvis kan du her opdage en lækker morgenmad, der er klar på under fem minutter.

Overnight Oats

Måske er du faldet over denne type morgenmad på de sociale medier. Som navnet afslører, forberedes de aftenen før, hvor de røres op med skyr, yoghurt eller vand og herefter sættes i køleskabet natten over. Grynene suger i løbet af natten væsken til sig, og om morgenen er de klar til at blive spist. Hvis du har lyst kan du toppe dem med nødder og bær, men du kan også spise dem, som de er. Der findes mange versioner af overnight oats, og du kan få masser af inspiration på nettet, ligesom du selv kan prøve dig frem og finde din egen favorit. Overnight oats mætter godt og giver dig en solid start på dagen.

Hjemmelavet juice

Til dine overnight oats kan du drikke et lækkert glas juice, der er lavet i en slowjuicer. Den kvikke læser tænker måske allerede nu, at det tager mere end fem minutter at presse frugt og grønt i en slowjuicer – og det er helt korrekt. Men med en slowjuicer kan du presse juicen aftenen før og lade den stå på køl natten over. I modsætning til juice lavet i en almindelig saftpresser kan juice fra en slowjuicer nemlig snildt holde sig natten over – faktisk helt op til 48 timer – uden at nedbrydes. Dermed kan du starte dagen med et vitaminboost uden at skulle bruge tid på at presse frugt og grønt fra morgenstunden.