Kan du din førstehjælp?

350
Førstehjælp

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvad gør du hvis der er brug for din hjælp?

Vores dagligdag bliver mere og mere hektisk og vi får mere og mere travlt. Dette betyder også at vi får mindre tid til at tage os af hindanen og mærke hvordan andre har det. Vi befinder os mange steder i løbet af vores dag og vi møder en masse mennesker alle vejende. På vej til arbejde, hjem fra arbejde, når du handler, henter børn, er sammen med venner eller kæresten. Når vi møder så mange mennesker, er der potentiale for, at vi kommer ud for, at der er en et sted, som bliver ramt af et hjerteanfald eller kommer ud for en ulykke. Hvis vi kommer ud for sådan en situation, ved vi så hvad vi skal gøre?

Det du skal gøre hvis du ikke har lært førstehjælp

For hvis du en dag, møder en som pludselig får et hjerteanfald eller kommer ud for en trafikulykke og du er den eneste person, som kan hjælpe nu og her. Ved du så hvad du bør gøre og hvordan du bør gøre det. Det mest naturlige er at yde førstehjælp, men hvis du ikke har lært det, så ved du sandsynligvis ikke hvad du skal gøre. Der findes flere virksomheder som tilbyder førstehjælpskurser, fx dette førstehjælpskursus på Amager, hvor du kan lære de grundlæggende teknikker og få dit bevis.

Gå hurtigt fra tanke til handling

Førstehjælpskurset skal hjælpe dig med at kunne overskue den situation, som du står i og hvad der skal gøres. Der skal vurderes hvilken hjælp der er brug for, hvor mange er kommet til skade? Er der flere som kan hjælpe? Og hvem gør hvad? Der skal mange overvejelser igennem hovedet, men der skal ikke være langt fra tanke til handling. Hvis nogle er i livsfare, så tæller hvert minut. Det værste man kan gøre, er ikke at gøre noget, så hellere gøre noget og så ikke gøre det perfekt.