Hvilke renoveringer kan betale sig

628

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange, der går med drømme om at renovere deres hus. I de fleste tilfælde spiller økonomi naturligvis en stor rolle. Hvis man udelukkende ser det gennem økonomiske briller, er det da heller ikke ligegyldigt hvilken form for renovering eller modernisering man laver. For men det ofte kan betale sig at sætte et nyt billigt køkken ind i huset, da huset stiger nogenlunde tilsvarende i værdi, forholder det sig anderledes med et dyrt køkken.

Køkken – nogle gange

Hvis man vælger et “billigt” køkken, kan det typsik gøres for 70-100.000 kroner, og denne værdi til typisk følge med, da et nyt køkken betyder meget. Betaler men derimod 300.000 for et dyrt designerkøkken, er det langt mere tvivlsom, at man får meget mere end halvdelen af denne investering hjem igen. Man skal naturligvis have med i sine overvejelser, hvor meget det er værd for en selv, og den værdi det giver i hverdagen. Dette kan nemlig være langt sværere at gøre op i penge.

Gulv – sjældent

Det er lidt det samme som at få lagt et nyt gulv. At få lagt et massivt sildebensparketgulv som dette er langt dyrere end at få lagt et nyt lamelgulv. Det føles mere lækkert og er meget mere eksklusivt, men det betyder ikke, at man får merprisen hjem igen nu og her. Det har dog den fordel, at det kan afslibes eller afhøvles, hvilket vil gøre det som nyt at se på. Et nyt gulv er ikke en af de ting, der typisk vejer meget i en værdifastsættelse af en bolig, men det har en kæmpe betydning for det visuelle og for den helhedsfornemmelse man har et et hus.

Badeværelse – nogle gange

En anden ting som mange gerne vil lave om på er deres badeværelser. Her er det lidt det samme som køkkener, for mens nye badeværelser ofte kan betale sig, så er det sjældent at man får hele investeringen hjem, hvis man laver noget dyrt og eksklusivt.