Hvad er dine rettigheder hvis du bliver dømt for noget?

166
retssag

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er vel næsten alles største frygt, det at blive dømt for noget. Om det så er noget man er skyldig i eller ej. Det at skulle have en advokat til at forsvare en. Det at andre fordømmer en, selvom man ikke er dømt endnu. 

Hvad er ens rettigheder så? 

I Danmark har du altid ret til en advokat, om du så selv finder en, så skal du ikke frygte at du kommer til at stå i retten alene, for hvis du ikke selv kan finde en, finder retten en beskikket advokat til dig.
Du skal kun betale for et retsforløb hvis du bliver erkendt skyldig, hvis du derimod bliver uskyldigt anklaget, skal du ikke betale, så det ofte anklageren der skal betale sagsomkostningerne. Prisen for omkostningerne bliver sat i retten.  

Hvad skal man tænke over inden man vælger en forsvarsadvokat? 

Det er vigtigt at man tænker over, at hvis du ønsker samme advokat igennem et helt retsforløb, skal du sikre dig at din advokat har møderet til alle retstyper. Du starter som regel i byretten, så kan den nogle gange ankes til landsretten og sidst højesteretten. Det er nemlig ikke alle advokater der har ret til at forsvare i lands- eller højesteretten.
Overvej også om det er en anerkendt advokat, og om de har haft lignende sager som din, som viser de har noget erfaring på området. Altså en advokat der lægge den helt rigtige strategi for din sag.
Her kan du se en af de mest anerkendte forsvarsadvokater, nemlig Stage. Desuden har Stages forsvarsadvokater Mette Grith Stage, Mikkel Cramer, Linda Christensen, Morten W. Kamp og Søren Beckermann tidligere arbejdet som offentlige anklagere. De har derfor et indgående kendskab til politiets og anklagemyndighedens arbejdsmetoder, hvilket er en meget stor fordel, når strategien for et effektivt forsvar skal tilrettelægges. Denne viden har alle Stage Advokatfirmas klienter stor glæde af.