Disse redskaber bør du anskaffe dig, hvis du selv skal stå for at bygge terrassen af træ

476

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En terrasse er en rigtig god udvidelse til enhver bolig, og derfor er der efterhånden flere danskere, der beslutter sig for at investere i en. Det er forskelligt fra dansker til dansker, om de vælger at bygge deres egen terrasse, eller om de vælger at betale professionelle fagmænd for at bygge den i stedet. Har du og dine nærmeste skruet hænderne ordentligt på, kan I altså sammen give jer i kast med det projekt, det er at bygge en ny terrasse. Det kræver dog lige nogle redskaber, hvis processen skal blive en succes.

 

Rundsav og tykkelseshøvl til tilpasning af brædder

Når din terrasse nu skal bygges af træ, kræver det, at plankerne er lige store, hvis resultatet skal blive flot. Ellers kommer terrassen til at se skæv og usammenhængende ud. Størrelsen skal altså helst være ens ned til den sidste millimeter, og det gælder både for længden, bredden og tykkelsen. Er brædderne ikke lige lange, bliver mønsteret skævt, ligesom tykkelsen gør terrassen behagelig at gå på. Til denne proces kan du bruge redskaber som en rundsav og et tykkelseshøvl.

 

En stamper og en laser til at lægge den flotte, lige terrasse

Skal din terrasse lægges på jord, er det meget vigtigt, at den jord terrassen lægges på, er helt lige og flad. Den nemmeste måde at gøre dette på er med en stamper, og på den måde sikrer du, at du ikke får en ”bulet” terrasse. Samtidigt er det også vigtigt, at terrassen bliver lagt helt lige: Det vil sige, at brædderne ligger i samme retning, og at der er præcis samme afstand imellem alle brædderne. Til dette formål kan der bl.a. bruges en laser, som viser hvor du skal lægge brædderne, og dette ovenikøbet med rigtig stor præcision.