Det skal du have styr på, hvis du vil studere i udlandet

610

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det bliver til stadighed mere og mere populært at søge til udlandet i forbindelse med studiet. Det ser godt ud på dit CV, at du har erfaring fra udlandet, samtidig med at det giver den virksomhed, du ansøger hos, et indtryk af, at du er ambitiøs og seriøs omkring din uddannelse, hvorfor du helt klart vil have en fordel i forhold til de andre ansøgere.

Når du studerer i udlandet, får du erfaring på mange punkter. Først og fremmest lærer du det felt, du studerer, bedre at kende – og så får du erfaring fra udlandet, hvilket kan være med til at give dig en erfaring, som gør, at du kommer forrest i rækken.

Få oversat dit eksamensbevis

Når du skal studere i udlandet, er det vigtigt, at du har dit eksamensbevis med, så dem, du skal studere hos, har mulighed for at se, hvilken erfaring du har samt din uddannelsesmæssige baggrund. Derfor kan det betale sig at få det oversat hos et professionelt bureau, der har specialiseret sig i juridisk oversættelse.

Ansøg i god tid

Det er en god idé at ansøge i god tid, hvis du vil have de bedste forudsætninger for at kunne komme i praktik i udlandet. Samtidig er det vigtigt, at du gør noget ud af din uddannelse, så du rent faktisk har de rigtige forudsætninger for at kunne komme ind på den uddannelse, du ønsker at studere på, når du skal til udlandet.

Du kan naturligvis også betale dig fra at komme til at studere i udlandet, hvis du ønsker det – og så er der altså ikke bare tale om et praktikophold. I Danmark er vi priviligerede, at vi rent faktisk har en gratis uddannelse, hvilket ikke er tilfældet i andre lande.

Hvor længe skal du være afsted?

Du kan vælge udelukkende at tage ét semester i udlandet, eller du kan vælge at tage en hel uddannelse. Det er i sidste ende op til dig, men du skal være opmærksom på, at det kommer til at koste flere penge, jo længere tid du vil studere.