Forside Blog

Få større frihed i dagligdagen med et vikarjob

Content father with shopping bags talking on phone

Balancen mellem arbejde og privatliv er ofte til diskussion i medierne. Det er især repræsentanter for børnefamilier, der forsøger at råbe politikerne op for at få mere fleksible rammer for arbejdslivet.

Få mere luft i dit arbejds- og familieliv

Mange familier oplever, at det er svært at få hverdagen til at hænge sammen, især i de år, hvor børnene er små. Bedre vilkår for børnefamilier, mulighed for at gå ned i tid eller instutioner med mere fleksible åbningstider, er blandt emnerne for diskussionerne. Overvejer du også jævnligt, hvordan du kan få mere luft i hverdagen, større medbestemmelse og fleksibilitet? Så kan det være en mulighed for dig at blive tilknyttet et vikarbureau, der kan byde ind med attraktive vikariater med et timetal, som du er med til at fastsætte.

Bliv vikar inden for dit faglige område

Et vikarjob kan give dig netop det pusterum, du eftersøger. Vikarjobs er attraktive som en pause fra et andet job eller som trædesten til et fast job inden for en ny branche. Den primære fordel er selvfølgelig både medbestemmelsen i forhold til arbejdstider, men også muligheden for at få en langt mere varieret arbejdsdag med nye og spændende opgaver. Det primære område for vikarjobs er inden for undervisning og børnepasning. Men det er også muligt at finde mere specialiserede vikarjobs, for eksempel inden for socialområdet, hvor du kan arbejde med børn og familier med særlige udfordringer. Et vikarbureau, som har specialiseret sig i vikarjobs til socialrådgivere, er Kommune Konsulenterne.

Få tryghed og trivsel

Et vikarbureau som Kommune Konsulenterne sikrer det gode match mellem vikar og arbejdsplads. Som vikar får du løbende opfølgning gennem hele vikariatet for at sikre tilfredshed og trivsel. Du er også sikker på gode lønforhold og personalevilkår som vikar i det offentlige. Du kan kontakte Kommune Konsulenterne for rådgivning eller spørgsmål, når du har brug for det. Telefonen er åben alle ugens dage mellem kl. 9-21.

3 beautyfavoritter der passer til din dagligdag

beskæftigelse

Alle har brug for skønhedsplejeprodukter og i denne artikel, kommer vi med vores bud på 3 rigtigt gode favoritter til dig og din aktive dagligdag.

Dette skal du købe som nybagt mor

Er du lige blevet mor? Eller bliver du det snart? Uanset hvad er det utroligt spændende. Dog er der også en masse ting, som man skal huske at få købt til det nyfødte barn. Det kan være svært at finde hoved og hale i indkøbslisten nogle gange.

Heldigvis er der nogle online hjemmesider, som sælger langt de fleste ting, som man har behov for at købe til børnene. Dette kan gøre det utroligt meget nemmere at finde ud af lige præcis, hvad du skal købe. Dette kan eksempelvis være Børnenes Kartel. Så læs mere her, hvis du gerne vil have nem adgang til de ting, som du skal købe til barnet.

Du kan læse videre for at få en god ide om nogle af de grundlæggende ting, som du bør købe som nybagt mor.

Babyudstyr

Der er en hel masse babyudstyr, som man skal huske at købe, inden barnet kommer til verdenen. Dette kan være alt fra et puslebord til en ammepude. Det er vigtigt, at man køber disse, så man undgår nogle forhindringer. Man sørger altså for, at barnet får den vigtige pleje, som det har behov for.

Babytøj

Det kan bestemt være super sjovt at shoppe babytøj. Der er heldigvis et kæmpe udvalg at kigge igennem. Du kan med fordel kigge på det store udvalg af babytøj, som sælges på Børnenes Kartel. Dermed sørger du for at klæde barnet godt på.

Møbler til børneværelset

Det er endvidere en rigtig god ide at indrette børneværelset, inden barnet bliver født. Dermed står det klar til barnet fra første dag. Der er en masse ting, som du kan købe til børneværelset. Du kan købe senge, puder og gulvtæpper. Der er således mange ting, som kan være gode at have, så barnet har de bedste vilkår på børneværelset. Du kan hermed med fordel tage et kig på Børnenes Kartels udvalg.

Det skal du have styr på, hvis du vil studere i udlandet

Det bliver til stadighed mere og mere populært at søge til udlandet i forbindelse med studiet. Det ser godt ud på dit CV, at du har erfaring fra udlandet, samtidig med at det giver den virksomhed, du ansøger hos, et indtryk af, at du er ambitiøs og seriøs omkring din uddannelse, hvorfor du helt klart vil have en fordel i forhold til de andre ansøgere.

Når du studerer i udlandet, får du erfaring på mange punkter. Først og fremmest lærer du det felt, du studerer, bedre at kende – og så får du erfaring fra udlandet, hvilket kan være med til at give dig en erfaring, som gør, at du kommer forrest i rækken.

Få oversat dit eksamensbevis

Når du skal studere i udlandet, er det vigtigt, at du har dit eksamensbevis med, så dem, du skal studere hos, har mulighed for at se, hvilken erfaring du har samt din uddannelsesmæssige baggrund. Derfor kan det betale sig at få det oversat hos et professionelt bureau, der har specialiseret sig i juridisk oversættelse.

Ansøg i god tid

Det er en god idé at ansøge i god tid, hvis du vil have de bedste forudsætninger for at kunne komme i praktik i udlandet. Samtidig er det vigtigt, at du gør noget ud af din uddannelse, så du rent faktisk har de rigtige forudsætninger for at kunne komme ind på den uddannelse, du ønsker at studere på, når du skal til udlandet.

Du kan naturligvis også betale dig fra at komme til at studere i udlandet, hvis du ønsker det – og så er der altså ikke bare tale om et praktikophold. I Danmark er vi priviligerede, at vi rent faktisk har en gratis uddannelse, hvilket ikke er tilfældet i andre lande.

Hvor længe skal du være afsted?

Du kan vælge udelukkende at tage ét semester i udlandet, eller du kan vælge at tage en hel uddannelse. Det er i sidste ende op til dig, men du skal være opmærksom på, at det kommer til at koste flere penge, jo længere tid du vil studere.

Bliv klar til flyrejsen

Fly er en fantastisk opfindelse, som giver dig mulighed for at opleve kulturer og møde mennesker, der på alle måder er langt fra hverdagen i Danmark. Hvis du overvejer at tage på en flyrejse, skal du altså ikke tøve med at bestille billetten – så længe du sørger for at følge myndighedernes anvisninger. Det kan give dig en masse minder, som bliver siddende dig i lang tid, måske for evigt. Men før du tager afsted på flyrejsen, er der selvfølgelig også et par ting, du gerne skal have styr på. For eksempel er det vigtigt at vide, hvad du skal gøre, hvis flyet er forsinket.

Hvad gør du, hvis flyet er forsinket?

Selvom det kan være utroligt frustrerende, så er du nødt til at forberede dig på, at der kan forekomme forsinkelser på din rejse. Her er det rigtig vigtigt, at du som passager har styr på dine rettigheder, for hvis flyet er forsinket i mere end tre timer, har du nemlig krav på kompensation. Det er desværre ikke altid lige nemt at få fat i, for mange flyselskaber er ikke videre imødekommende, når man som privatperson søger om erstatning. Men du behøver heldigvis ikke gøre det alene. Flyhjælp står nemlig til din rådighed med et hold advokater, der er klar til at tage hånd om hele processen med at søge om kompensation.

Planlæg i god tid

Medmindre du er typen, der elsker afbudsrejser og spontane ferier, så er det en god idé at få planlagt din rejse i god tid. Der er ofte penge at spare ved at bestille billetter tidligt, og på den måde sikrer du dig også, at hoteller og vandrehjem ikke bliver booket op. Samtidig giver det dig god tid til at finde ud af, hvad du allerhelst vil opleve på din ferie – visse museer og seværdigheder kræver nemlig også, at du bestiller billet i forvejen.

Ondt i ryg og led? prøv disse hjælpemidler

Det er et normalt problem, hvis man har ondt i ryg og led. Det er noget som rigtig mange mennesker, og danskere kender, og derfor er der også et hav af forskellige midler mod disse problemer. Hvis du har lidt svært ved at finde rundt i, hvad for nogle virkemidler der findes, og hvad du kan benytte dig af, så kan du læse mere om det her. Så kan du måske for lidt mere styr på, hvad du kan gøre for at komme af med dine smerter

En skånsom metode

En ting man kan prøve, og som mange dansker benytter sig af er fysioterapi. At gå til en fysioterapeut er rigtigt godt, hvis man vil genoptræne sig til at bruge sine muskler igen efter en skade eller lignede. Det er skånsomt for kroppen, og derfor er der ingen mulighed for at kroppen bliver værre end den er i forvejen. Det er godt til dig, hvis du stadig kunne tænke dig at være aktiv samtidig med at man kroppen ikke tager skade af det.

Hvis der er brug for kraftige metoder

Hvis du har brug for metoder, der kan gøre problemet bedre øjeblikligt, så kan det være en god ide at kigge til de metoder der tager en lidt mere aggressive måder i brug. Dette er ting som massage, hvor der kan fokuseres på den ene muskel, og hvor den kan arbejdes til den bliver god igen. Mange smerter opstår fordi vi spænder meget i muskler, og det kan massage hjælpe med at udrede. Man kan også prøve andre ting som fx kiropraktor, der også hjælper med at løsne led og muskler. Alternativt kan man prøve akupunktur hvor man stikker små nåle ind i musklerne for at stimulere dem. Det kan også hjælpe en del. hvis man ikke har prøvet disse ting endnu, er det en oplagt mulighed.

3 effektive råd til succesfuld investering

Det er både sundt for din økonomi og dit mentale helbred at have en opsparing. Hvis ikke du allerede er i gang, er der mange gode grunde til, at du bør oprette en. Her får du 3 tips til, hvordan du starter en succesfuld investering.

#1: Lad være med at tænke kortsigtet

Det er en god idé at gå i gang så tidligt som muligt med at investere penge. Du bør ikke forhaste, når du investere, da dine investeringer har brug for tid, før de begynder at vokse. En langsigtet strategi er derfor klart at foretrække, da du kan satse dine penge i aktier, som er forholdsvist sikre, men som kræver tid, før de giver afkast. 

Samtidig behøver du ikke at bekymre dig om kortvarige nedture, fordi du ikke nødvendigvis behøver at sælge dine penge igen. Du kan finde flere tips til investering her, så du er så godt rustet som muligt til at foretage dine første investeringer.

#2: Investér i flere aktier og spred risikoen

Det er farligt udelukkende at investere i én aktie. Du går potentielt set glip af et stort afkast, hvis du satser alle dine penge i samme aktie. Samtidig risikerer du, at du mister hele din investering, hvis selskabet, du har investeret i, lukker.

Find derfor aktier i forskellige selskaber, så du kan sprede din risiko og opnå et større afkast. Du gør klogest i at finde forskellige brancher, så du er på den sikre side, hvis miljømæssige, politiske eller andre udefrakommende påvirkninger gør, at branchen oplever en nedgang.

#3: Du kan ikke gennemskue markedet

Det dummeste, du kan gøre, når du investerer i aktier, er at sælge, når en branche oplever en nedtur. Alt for mange har tendens til at sælge, når der er nedgang, og købe lige efter en opgang. Det betyder, at du sælger billigt og køber dyrt – og det får du ikke mange penge ud af. Selv professionelle har svært ved at gennemskue markedet.

 

Sådan vælger du det rigtige flyttefirma til den forestående flytning

En flytning er en stor begivenhed i mange menneskers liv, og det bliver ikke mindre betydeligt, bare fordi det ikke er første gang du flytter. Men fordi det er så vigtig en begivenhed, kan det også godt være en begivenhed, der ligger til grundlag for stress hos rigtig mange mennesker. Denne stress vil du selvfølgelig gerne undgå, og en af måderne dette kan hjælpes på vej på, er at finde det helt rigtige flyttefirma til dine behov og dine krav.

Økonomi

En af de ting du kan tænke på, når du skal finde flyttefirmaet til din flytning, er hvilket flyttefirma der kan give dig den bedste service og de bedste ydelser, uden at det samtidigt kommer til at koste en formue. For selvfølgelig skal det være en god og pålidelig flytning, men det er jo heller ikke selve processen at flytte fra en bolig til en anden, der skal være det, der sætter din økonomi over styr.

Kig i lokalområdet

Det giver selvfølgelig god mening, hvis det flyttefirma du vælger, ligger lokalt. Det er ikke på nogen måde et krav, men det gør lige processen lidt nemmere, og chancen for at du allerede kender firmaet bliver også lidt det større. Det lokale flyttefirma kunne f.eks. være flyttefirma Hammel, men det kommer naturligvis an på, hvor du bor henne.

Gå efter din mavefornemmelse

Det vigtigste af alt i forbindelse med flytningen er, at du føler dig tryg, og du har fuld tillid til, at det bliver en succes. Det er altså en god ide at snakke sammen med nogle forskellige firmaer, så du kan danne dig et overblik, og få en fornemmelse af, hvilket flyttefirma du føler dig mest tryg ved. Føler du dig tryg ved hele situationen, betyder det umiddelbart, at dit stressniveau under processen vil være lidt lavere.

Hvilke renoveringer kan betale sig

Der er mange, der går med drømme om at renovere deres hus. I de fleste tilfælde spiller økonomi naturligvis en stor rolle. Hvis man udelukkende ser det gennem økonomiske briller, er det da heller ikke ligegyldigt hvilken form for renovering eller modernisering man laver. For men det ofte kan betale sig at sætte et nyt billigt køkken ind i huset, da huset stiger nogenlunde tilsvarende i værdi, forholder det sig anderledes med et dyrt køkken.

Køkken – nogle gange

Hvis man vælger et “billigt” køkken, kan det typsik gøres for 70-100.000 kroner, og denne værdi til typisk følge med, da et nyt køkken betyder meget. Betaler men derimod 300.000 for et dyrt designerkøkken, er det langt mere tvivlsom, at man får meget mere end halvdelen af denne investering hjem igen. Man skal naturligvis have med i sine overvejelser, hvor meget det er værd for en selv, og den værdi det giver i hverdagen. Dette kan nemlig være langt sværere at gøre op i penge.

Gulv – sjældent

Det er lidt det samme som at få lagt et nyt gulv. At få lagt et massivt sildebensparketgulv som dette er langt dyrere end at få lagt et nyt lamelgulv. Det føles mere lækkert og er meget mere eksklusivt, men det betyder ikke, at man får merprisen hjem igen nu og her. Det har dog den fordel, at det kan afslibes eller afhøvles, hvilket vil gøre det som nyt at se på. Et nyt gulv er ikke en af de ting, der typisk vejer meget i en værdifastsættelse af en bolig, men det har en kæmpe betydning for det visuelle og for den helhedsfornemmelse man har et et hus.

Badeværelse – nogle gange

En anden ting som mange gerne vil lave om på er deres badeværelser. Her er det lidt det samme som køkkener, for mens nye badeværelser ofte kan betale sig, så er det sjældent at man får hele investeringen hjem, hvis man laver noget dyrt og eksklusivt.

 

Har du tid på hænderne? Så kan det være, at du bør kigge lidt på nye tag

Det kan være, at du måske har haft nogle overvejelser om, om det kunne være en god idé med et nyt tag. Svaret vil næsten altid være ja, hvis dit nuværende tag er gammelt og slidt. Det er lidt af en stor risiko at have et slidt tag, da det kan medføre alle mulige farer, som du helst vil undgå. Desuden vil værdien af dit hus også stige, hvis du får sat et nyt tag på, så selv hvis du ikke planlægger at bo i dit hjem meget længere, så kan det stadig være en god idé at få udskiftet taget. Hvis du tænker, at det godt kan blive en smule besværligt for dig selv at skulle finde det rette tag, så kan det være en god idé at læse med her, da du nok vil få nogle nye idéer.

Invester i et ståltag

Du bør helt klart overveje, om dit nye tag bør være et ståltag, da et ståltag har mange fordele, som mange andre tage bare ikke kommer med. Et højkvalitets Decra ståltag kommer med 30 års produktgaranti, hvilket sikrer, at du ikke kommer til at spilde dine penge. Det er nemt at montere, og tager ikke lang tid at sætte op. Et Decra ståltag kan også fås i mange forskellige farver, hvilket betyder, at du selv kan vælge den farve, der passer bedst til din bolig. Selvfølgelig er et godt ståltag også meget holdbart, hvilket nærmest ligger i navnet.

Find det rette ståltag her

Hvis du ikke selv har mod på at bruge flere timer på at lede efter det rette ståltag, så kom ind på denne hjemmeside. Inde på hjemmesiden vil du kunne lære mere om gode ståltage, og du kan også finde andre tage, som du kan se på.