Forside Blog

Har du tid på hænderne? Så kan det være, at du bør kigge lidt på nye tag

Det kan være, at du måske har haft nogle overvejelser om, om det kunne være en god idé med et nyt tag. Svaret vil næsten altid være ja, hvis dit nuværende tag er gammelt og slidt. Det er lidt af en stor risiko at have et slidt tag, da det kan medføre alle mulige farer, som du helst vil undgå. Desuden vil værdien af dit hus også stige, hvis du får sat et nyt tag på, så selv hvis du ikke planlægger at bo i dit hjem meget længere, så kan det stadig være en god idé at få udskiftet taget. Hvis du tænker, at det godt kan blive en smule besværligt for dig selv at skulle finde det rette tag, så kan det være en god idé at læse med her, da du nok vil få nogle nye idéer.

Invester i et ståltag

Du bør helt klart overveje, om dit nye tag bør være et ståltag, da et ståltag har mange fordele, som mange andre tage bare ikke kommer med. Et højkvalitets Decra ståltag kommer med 30 års produktgaranti, hvilket sikrer, at du ikke kommer til at spilde dine penge. Det er nemt at montere, og tager ikke lang tid at sætte op. Et Decra ståltag kan også fås i mange forskellige farver, hvilket betyder, at du selv kan vælge den farve, der passer bedst til din bolig. Selvfølgelig er et godt ståltag også meget holdbart, hvilket nærmest ligger i navnet.

Find det rette ståltag her

Hvis du ikke selv har mod på at bruge flere timer på at lede efter det rette ståltag, så kom ind på denne hjemmeside. Inde på hjemmesiden vil du kunne lære mere om gode ståltage, og du kan også finde andre tage, som du kan se på.

Du skriver uhyggeligt meget i løbet af dagen

Du skriver uhyggeligt meget i løbet af dagen

Tænk over hvor meget tekst, du skriver hver eneste dag. I løbet af en helt almindelig dag, hvor du eksempelvis er på arbejde eller i skole, da tekstforfatter du en pokkers masse tekst. Dette kunne enten være på sociale medier, forskellige chats, e-mails eller noget helt fjerde, som du får produceret i store mængder uden måske helt selv at tænke over det. Det er måske samme ting, som gør, at vi ikke lægger mærke til, hvor mange timer vi bruger hver eneste dag foran en eller flere skærme.

Hvis du arbejder et sted, hvor I bruger en masse krudt på online tilstedeværelse, så vil du formentlig opleve, at du producerer markant mere tekst, end det er tilfældet hos personer, som arbejder steder, som primært beskæftiger sig med produktion offline. Men igen, mange skriver en masse mails, tilbud og beskeder på Facebook til venner og bekendte. Her er du også din egen lille tekstforfatter.

Brug kræfterne hvor de udnyttes bedst

Er du ikke en haj til at skrive tekster, der sælger på nettet, så burde du måske hyre en person, som har gjort det til sin profession at hjælpe virksomheder og private med deres små skriblerier. Dette kunne være en person som Majbritt Lund. Hun har netop specialiseret sig i at hjælpe virksomheder, der ikke enten har overskuddet eller ressourcerne til at få udarbejdet gode og redaktionelle tekster til deres hjemmeside eller lignende.

I stedet kan du eller dine kollegaer bruger krudtet på at få arbejdet med nogle andre ting, som ligeledes gør en kæmpe forskel for jeres forretning. Man skal gøre det, man er bedst til. Nogle siger endda også, at hvis man selv kan gøre det, hvorfor så betale sig fra det? Omvendt, hvis man kan betale sig fra det, hvorfor så overhovedet overveje at gøre det selv. Tænk lige over det.

Ting du skal huske, hvis du skal på biludflugt til sommer

Sommeren er den tid på året, hvor man har lidt fri, og hvor vejret for en gangs skyld er dejligt i Danmark. Brug derfor denne tid på noget som en biludflugt. Man kan køre til forskellige steder i Danmark – måske endda planlægge en telttur. Når du skal ud på en lang køretur, er der forskellige ting, som du skal huske, og som du ikke kan undvære. Husk for eksempel at tage en power bank med, så du kan lade dine forskellige ting op. Hvis tingene bruger batteri, skal du også have ekstra af dem med – så køb nogle billige batterier, inden du tager afsted.

Snacks og drikkevare

Når du skal ud og køre langt med din familie eller dine venner, er det vigtigt at have mad og drikkevarer med. Selvom i måske ikke skal køre mere end et par timer, kan man hurtigt blive sulten og tørstig i en varm bil. Sørg derfor for at have en masse drikkevare og snacks med, så i ikke kommer til at mangle det. Hvis i bestemmer jeg for at stoppe et sted og sidde, er det også en god ide at pakke til det. Så altid husk ekstra mad og drikkevare, når du skal på udflugt med bilen.

Tag kamera med

Når man er på udflugt, ser man tit mange flotte ting på vejen – især hvis du tager landevejen i stedet for motorvejen. På den måde ser man også meget flot natur, som man ellers ikke vil have set. Så tag dit kamera med, så du kan tage en masse flotte billeder, som man kan se tilbage på. Hvis man ikke har et kamera, kan man også sagtens bruge sin telefon til at tage billederne. Det er ikke kvaliteten af billederne der betyder noget, men mere de minder, som billedet fanger.

Lav online hygge med dine venner i corona tiden

Corona virus er en ting, som man ikke kan komme udenom i denne tid. Det er overalt, og det er noget, som har ændret alles hverdag på den ene eller den anden måde. Denne virus gør også, at man ikke kan mødes med sine venner og bekendte som normalt. Men det behøver ikke betyde, at man mister kontakten med dem. Man kan nemlig sagtens holde kontakten som man plejer, bare uden at være fysisk sammen. Dette kan du blandt andet gøre ved at videochatte sammen. På den måde kan man stadig se hinanden og snakke sammen, som man plejer. Hvis du har brug for ekstra udstyr til at kunne videochatte, kan du finde udstyr hos steder som NEETS.

Lav en hygge aften – hver for sig

Selvom man ikke kan planlægge en hyggelig aften med sine venner som man plejer, kan man stadig lave en lidt anderledes version af det. Du kan jo spørge en af dine venner om i skal videochatte mens i begge to spiser aftensmad – så føles det lidt som om, at i er sammen i virkeligheden. Derudover kan i også videochatte om aftenen, mens i sidder derhjemme. I kan bruge tiden på at snakke om de forskellige ting som sker i denne tid. Det kan jo være at nogen af dine tætteste har brug for nogen at snakke med, mens alt det her forgår.

Tjek ind med dine tætteste

Det er svært for mange i denne tid – især for dem, som er alene. Derfor kan det være en god ide at tjekke ind med dem du ved, er alene. De har helt sikkert brug for nogen og snakke med, så de ikke føler sig ensomme. På den måde hjælper du dem med deres tanker og følelser, og holder samtidig kontakten med dem i denne tid.

Tænker du over skadelige stoffer i dit hjem?

Tænker du over skadelige stoffer i dit hjem?

Hvor mange af os går rundt og tænker på, hvorvidt vores hjem indeholder diverse kræftfremkaldende kemikalier eller stoffer, der skader både os selv og vores børn og besøgende. Det er ganske givet ikke specielt mange, da der ofte er mange andre bekymringer, som presser sig på i løbet af vores dagligdag. Men måske det give god mening lige at undersøge, hvorvidt vores hjem faktisk har nogle af de stoffer, som myndigheder anbefaler, vi bliver fri for. Dette er bl.a. asbest, som vi formentlig alle kender til efterhånden, men det er også stoffer såsom PCB, der ligeledes er skadeligt for os mennesker.

Langt de fleste hjem, der er bygget mellem 1950 til 1977 – eller deromkring – indeholder desværre disse skadelige PCB-stoffer. Dog kan man stadig gøre noget, hvis man ikke ønsker en selv eller ens familie skal udsættes for potentielle skadelige stoffer. Med professionel PCB forsegling kan man, når man ellers anvender denne forsegling på den primære kilde, tilbageholde mindst 99% af de skadelige stoffer. Det er egentlig lidt underordnet, hvor i landet du bor. Der er flere og flere malere og nedrivere, som bliver aktive licenshavere af denne PCB forsegling.

Og netop dette med at være licenshaver er yderst vigtigt, da der er andre produkter på markedet end lige ProSeal. De andre produkter er ikke gennemtestet og ”godkendt” så at sige, hvor ProSeal netop er gennemtestet, og virkningen er ligeledes veldokumenteret. Selvom vi forsøger at være uvildige og give åbne anbefalinger og tips, vil vi naturlige råde folk til at bestille et produkt, hvor virkningen er dokumenteret, og hvor man derved ikke bliver taget bagi så at sige.

Hvis du vil læse mere om PCB forsegling og det føromtalte produkt, som vi efterhånden har nævnt et par gange i dette indlæg, kan du gøre det via linket her. Rigtig god fornøjelse med det hele.

Få styr på dine syge ben

Der kan være rigtig mange grunde til, at ens ben er syge, og at man kan have svært ved at komme igennem en helt normal hverdag. Rigtig mange danskere har i dag følgesygdomme i deres ben, som har betydning for deres dagligdag, og om de kan komme igennem den – med eller uden problemer. Disse følgesygdomme i benene, kan både komme af diabetes, gigt, dårlig blodcirkulation og en række andre sygdomme.  Fælles er dog at disse sygdomme kan hæmme dine ben, og dermed være skyld i at du ikke kan gennemføre en hel dag – som så mange andre.

Det er dog muligt at mindske smerter og uro i benene, så du bedre kan komme igennem dagene, uden at skulle stoppe op og ligge dig – flere gange om dagen.

Træn dine ben

Det kan faktisk godt lade sig gøre at træne en del af sine smerter væk – bare ved at udføre nogle træningsøvelser en eller to gange dagligt.

Når du styrker muskulaturen i dine ben, vil det kunne ligge en dæmper på dine ben smerter – og hjælpe dig med at komme igennem dagligdagen.

På nettet kan du finde flere forskellige øvelser, som både er lette og sværere, alt efter hvor meget du tør belaste dig selv for. Du kan naturligvis også lede efter en fysioterapeut, som kan give dig et program, som du kan træne efter.

Kompressions- og massagestøvler

Hvis du endnu ikke har hørt om kompressions- og massagestøvler, så er det nu du skal skabe genskab med netop disse. Dette er et sæt støvler som du tager uden om dine ben, og med en controller, skaber kompression ved hjælp af luft – som derved laver en masserende effekt.

Denne kompression sørger for at dine ben får et ødet blodomløb, og dermed giver den ilt, som dine ben har brug for.

Disse støvler virker både på diabetes patienter, samt personer med gigt eller åreknuder – og mange andre sygdomme, som giver mennesker ondt i benene.

Du kan læse meget mere om disse kompressionsstøvler lige her.

 

Tøm din affugter hver dag

Tøm din affugter hver dag

Desværre er langt de fleste store villaer udstyret med en kælder. Eller det er egentlig i sig selv ikke et problem med en kælder. Det bliver først et problem, hvis den er fugtig og lugter indelukket. Hvad i alverden skal man så gøre, hvis ikke man ønsker at lægge dræn hele vejen rundt om huset, hvilket er en ret så dyr post at skulle betale. Når man er ude og kigge på ny bolig, er det ikke sikkert, man lige opdager den meget karakteristiske kælderlugt, da mange andre indtryk kan lyse langt tydeligere på ens lystavle for at blive i metaforikken.

Finder I ud af, at jeres kælder lugter lidt af fugt, kan I prøve at placere en affugter i et af kælderens rum, hvor de forskellige døre står åben. Denne affugter forsøger da at suge fugt fra diverse rum, hvor det ofte er ydervæggene, der er den største synder. Alt afhængig af hvor meget fugt, der befinder sig i jeres kælder, skal du tømme din nye maskine jævnligt. Ofte ser man, at det er en gang om dagen, den skal tømmes, hvilket blot kan gøres i enten et toilet eller håndvask. Det betyder altså samtidig, at man skal lade denne maskine køre nat og dag, selvom den udsender nogle mærkværdige lyde.

Er du på udkig efter en affugter til dit hjem, kan du finde et bredt sortiment online her. Der er lidt til forskellige prisklasser, og de er samtidig opdelt i antallet af kvadratmeter, de kan suge fra. Sidstnævnte er nemlig yderst vigtigt, når du skal vælge netop den model, I har behov for. Hvis ikke denne affugter kan række over alle rum i kælderen, er den ikke meget værd. Sørg derfor for at få opmålt kælderen, hvis det ikke fremgår på plantegningen, inden du køber den nye maskine til hjemmet.

Brug dine kreative evner til at formidle et budskab

Plakater er nu et omkostningseffektivt medium til at fremme en virksomhed. Mange marketingfolk lancerer plakatkampagner for at annoncere deres nyligt introducerede produkter eller tjenester. De annoncerer også nogle attraktive prisnedsættelser ved hjælp af en plakat. Da små virksomheder søger at skære ned på omkostningerne ved reklame og markedsføring, er plakater deres yndlingsværktøj til at få kundernes opmærksomhed. Derfor er plakater en åbenlys måde at videregive et budskab el.lign. med. Du kan også lave de såkaldte citatplakater, hvis du kan lide den slags.

Du kan eksperimentere og gøre en forskel

Et af de vigtigste elementer i designet af en plakat er deres forskellige størrelser. Plakatdesign findes i en lang række størrelser. Men almindelige størrelser er 8,5 med 11-tommers bogstav og 11 med 17 tommer og 22 tommer ved 34 tommer. Der er også større formater i 24 x 36 tommer. Mens plakater ofte er designet med en lodret retning, er de også designet vandret eller lodret. Plakatdesign er det sted, hvor designerne kan eksperimentere meget og have det sjovt. Dette er det design, hvorigennem du kan underholde seerne med illustrationer, sjove billeder, tegneserier, vintage-elementer, høje farver og typografi og andre elementer.

Det fantastiske ved plakater

Poster kan være rodede eller ligetil. Hvis der er for mange farver, skrifttyper, billeder eller animerede figurer, der er involveret i formidlingen af ​​information eller meddelelse, forvirrer det seerne. Men en erfaren designer foretrækker kun et par elementer, så seerne kan fokusere på beskeden. Kraften hos plakater til at skabe opmærksomhed omkring et emne eller formidle et brandbudskab og lokke publikum til at købe produkter eller tjenester er enorm. Dette kan måles ud fra nogle inspirerende plakatdesign, der forbløffer os med deres kreative evner. Når du har fået inspiration til at gøre noget kreativt, er du klar til at designe en plakat, der skiller sig ud.

Gode tips til dit byggeprojekt

Nogle gange er det bare sjovest, når man bygger tingene selv. Det er en god mulighed for at give sig selv en udfordring, og for at have noget i sit hjem, man helt selv har bygget. Det er noget man kan se på og tænke ”det har jeg lavet”. Men et byggeprojekt kommer ikke helt af sig selv. Du skal jo først og fremmest finde ud af, hvad du vil bygge. Mangler i måske en ny terrasse eller en have pavillon bagerst i baghaven? Det er helt op til dig, hvad du vil prøve kræfter med. Udover at finde ud af hvad du skal bygge, skal du også finde ud af, hvad du skal bruge – både materialer, men også værktøj. Det er nemlig vigtigt, at du har det rette værktøj – shop her.

Hav styr på din fremgangsmåde

Noget der er vigtigt når du skal i gang med at bygge er, at du har styr på din fremgangsmåde. På den måde kan du nemlig planlægge hvad du skal hvornår, og give dig selv et overblik over de ting, der skal gøres. Hvis du for eksempel skal bygge en ny terrasse, skal du jo først finde ud af, hvor stor den skal være, og hvordan den skal placeres. Herefter skal du bestemme dig for hvilke materialer du skal bruge, og hvordan du har tænkt dig at bygge – trin for trin. Så er du helt sikker på, at du har en ide om, hvad der skal ske hele tiden i dit byggeprojekt.

Spørg om hjælp

Selvom det kan være fedt at bygge helt selv, kan man godt have brug for en lille smule hjælp. Det kan nemlig også være hyggeligt at bygge sammen. Så spørg venner eller familie om de vil hjælpe dig med dit byggeprojekt, og få nogle hyggelige timer sammen ud af det.

Brug din fritid på frivilligt arbejde

Brug din fritid på frivilligt arbejde

Kender du det, når du føler, at dit arbejde overtager din fritid? Din chef ringer i tide og utide og vil have dig til lige at klare de sidste arbejdsopgaver, inden dagen er omme. Forhåbentlig ikke, men hvis du gør, så bør du måske tage din ansættelse op til overvejelse og finde ud af, om det i virkeligheden er noget, du gider blive ved med at bruge din tid på, eller om der er andre alternativer. Fordi der findes nemlig mange andre jobmuligheder derude, som du kan kaste dig over.

Men kender du så det, at du ikke ved, hvad du skal bruge al din fritid på? Måske er du blevet fyret, eller måske har du manglet et arbejde i noget tid. Så kunne det måske være tid til at få tilføjet lidt nyt til dig CV. Arbejdsgivere kigger nemlig på, hvad du har foretaget dig indenfor den seneste tid, når de skal ansætte. Hvis de ser store huller rundt omkring, kan de godt finde på at stille spørgsmålstegn, hvis du bliver kaldt ind til en samtale. Og hvad skal man lige svare til spørgsmålet om, hvorfor man ikke har lavet noget det sidste halve år, andet end at der ikke har været nogen, der ville ansætte en.
I stedet kan du tage af sted udenlands og tage noget praktik i udlandet. Her får du mulighed for at lære en masse nyt, og du får samtidig udvidet din vennekreds samt dit netværk i stor stil. Med praktik i udlandet skal du blot have det godkendt, så du kan komme i lufthavnen og blive sat på en flyver.

Det er egentlig lidt ligegyldigt, hvor i verden du får denne erfaring – bare du bliver en erfaring rigere, som kan bruges, når du igen kommer hjem og skal søge arbejde på nu. Læs meget mere om praktik i udlandet online her.