Forside Blog

Derfor skal du invitere familien med på skiferie

Du kender det sikkert selv. Alle i familien har hver sine rutiner, interesser og gøremål, og derfor ser man ikke hinanden meget, selvom man egentligt bor sammen. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til hinanden, hvis alle har noget, de skal have klaret, før man kan slappe af. Derfor kan det være en god idé at tage tid til hinanden, når muligheden byder sig, da der ellers kan gå lang tid imellem, at man egentligt tilbringer tid med sin familie. Eksempelvis kan du invitere din familie på skiferie, og skiferie kan du blive klogere på herunder.

En skiferie er for alle

Lige gyldigt om din familie elsker at være aktiv, eller I bare gerne vil prøve noget nyt, så passer en skiferie til alle. Man kan nemlig stå på ski på alle niveauer, og der er sågar også langrend, man kan afprøve, hvis man ikke er så god til fart og sne. Når I er sammen på skiferie, kan I konkurrere mod hinanden og lære hinanden endnu bedre at kende, hvorfor I også hurtigt vil få skabt minder, der aldrig ender i glemmebogen. Hvem ved – måske bliver det en tradition for jer at gøre hvert år.

Benyt nettet til at blive klogere på jeres muligheder

Har du luften idéerne og tankerne med din familie, og er I blevet enige om, at en skiferie lyder som en god idé, så kan du med fordel benytte nettet til at blive klogere på jeres muligheder. På nettet kan du nemlig finde et hav af forskellige destinationer, hoteller og lignende, så I nemt kan finde noget, der passer til jer. Skiferie Østrig er meget populært, og det er også muligt at finde billige skiferie til Østrig, hvis I væbner jer med en god portion tålmodighed og i nogle tilfælde også en portion modighed.

Skal du starte på efterskole og søger gode råd?

At starte på en efterskole, kan godt give lidt sommerfugle i maven. Det er en glædelig følelse, fordi du ved, at nu skal du starte et nyt sted og opleve mange nye ting. Du har læst om efterskolen, og du ved, hvor fede aktiviteter, som du kan lave her. Men samtidig, er der nok også en nervøsitet om at komme væk hjemmefra. Det er væk fra alle de trygge rammer og dine gode venner, og ind i et helt nyt sted, hvor du skal lære alle at kende igen. Du kan se det som en ny start, og det er også positivt. Hvis du endnu ikke skal starte på efterskole endnu, men du er meget interesseret, kan du stadig læse med. Du kan vælge en kristen efterskole, idræts efterskole og mange andre.

Få et godt forhold til dine roomies

Det er klart, at du kommer til at bruge meget tid med dine roomies. Det er dem, som du skal dele værelse med det næste år. Derfor er det vigtigt, at i alle sammen kan sammen. Det ville være uheldigt, hvis ingen af jer havde lyst til at tale sammen, og det vil i blive nødt til, når i bor sammen. Dog skal du huske at respektere de andres grænser, og nogle kan have brug for bare at være lidt for sig selv nogle gange.

Vær åben og udadvendt

Det er svært at starte et nyt sted, men den bedste metode, er at være åben overfor alt. Vær åben overfor de mennesker, som du møder, og du kan forsøge at være udadvendt. Måske er du præcis modsat og er ret genert, hvilket også er helt okay. Hvis du udtrykker, at du er åben, så kommer du hurtigt til at finde nye venner. Det sker altid hurtigt på efterskoler – det skal du ikke bekymre dig om.

Vælg det rigtige pejsebrænde

Der er ikke noget bedre end den knitrende lyd af brænde, der omsluttes af flammer i pejsen eller brændeovnen. Det spreder varme i hele huset, og man kan blive helt fordybet i at sidde og kigge ind i flammehavet.

Pejsebrænde i god kvalitet betaler sig

Nu er vi endelig – ville nogle sige – nået til den tid på året, hvor man skal tænde op i pejsen igen. De fleste har pejs eller brændeovn som supplement til fjernvarme, pillefyr eller oliefyr, men uanset hvor meget opvarmningen af din bolig afhænger af pejsen, så er det en rigtig god ide at købe pejsebrænde i en god kvalitet. Først og fremmest skal du være opmærksom på om brændet er tørt nok. Det er nemlig vigtigt for, at brændet ikke afgiver usund sod.

Sådan genkender du det gode pejsebrænde

Det anbefales at benytte brænde med en fugtighed på 18 % eller mindre. Du kan tjekke fugtigheden ved hjælp af en fugtmåler, som stikkes ind i træet og angiver fugtighedsprocenten. Hvis du ikke har en fugtmåler, kan du tage to stykker brænde og slå dem imod hinanden. Hvis de afgiver en skarp lyd, er træet tørt nok til at bruge i brændeovnen. Er lyden derimod hul, skal træet tørre lidt endnu.

Her finder du pejsebrænde i god kvalitet

Hos Davidsen kan du være sikker på at finde pejsebrænde i høj kvalitet til billige priser. Davidsen sælger ovntørret pejsebrænde, der er fyringsklart og lige til at putte i pejsen. Du kan også købe lufttørret brænde, som skal tørre yderligere et par måneder eller lufttørret brænde, som du kan have til lufttørring til næste vinter. Hvis du har et stort forbrug, er det billigst at købe en palle, forudsat at du har mulighed for at opbevare brændet udendørs under tag eller overdækket.

Forkæl dig selv i hverdagen

Du har måske hørt før, at det er sundt at trække stikket en gang imellem. At læne dig lidt tilbage og forkæle dig selv. Dog er der samtidig mange, der har den tanke, at de slet ikke har tid til selvforkælelse. Men selvforkælelse behøver ikke bestå af en tid ved en massør. Du kan forkæle dig selv på mange måder, og det behøver ikke være vildt og tidskrævende, før du føler, at du har gjort noget godt for dig selv. Det kan nemt implementeres i hverdagen.

Drik et glas rødvin til maden

Du tænker måske selvforkælelse, som noget der både tager tid og koster en god portion penge. Men selvforkælelse er også at nyde et glas rødvin til maden onsdag aften, hvis ikke du plejer at gøre det. Der behøver ikke være nogen speciel anledning, men aftenen kan godt komme til at føles lidt mere speciel blot på grund af sådan en simpel ting. Prøv f.eks. en rødvin fra Uhrskov Vine.

Brug en hårkur

Hvis ikke du er vant til at bruge hårkur, når du er i bad, kan det sagtens føles som en selvforkælelse, hvis du bruger 3 minutter ekstra i badet en dag og bruger en hårkur i dit hår. Det behøver ikke være noget speciel eller dyr hårkur, men det vil gøre dit hår ekstra lækkert den dag, og det vil gøre, at du står tilbage med en dejlig følelse.

Bestil mad ude fra

Har du en fredag aften, hvor du egentlig har tiden til at lave aftensmad, men hvor du til gengæld ikke orker det, fordi du egentlig hellere vil smække benene op i sofaen. Så vil det føles som stor selvforkælelse, hvis du bestiller din yndlings take-away og giver dig selv lov til bare at slappe af den aften.

Alt du skal vide om ERP-systemer

Hvis du har en virksomhed, har du sikkert også et ERP-system. Hvis du ikke har, så er der i hvert fald gode grunde til at undersøge, hvad et sådanne system kan gøre for dig. Hvis du slet ikke ved, hvad ERP-systemer er eller kan gøre, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel vil du nemlig få viden om ERP-systemer, så du nemmere kan træffe en beslutning om, hvorvidt du skal have installeret sådan et system i din virksomhed.

Hvad er et ERP-system?

EPR står for ”Enterprise Resource Planning”, og et ERP-system er derfor et system, som arbejder for dig på mange forskellige punkter. Blandt andet hjælper systemet dig med at drive din virksomhed når det kommer til økonomi, produktion, salg og service, projektmanagement, indkøb og mange andre punkter. Et ERP-system er derfor designet til at gøre mange af disse processer nemmere. Systemet hjælper nemlig ved at gøre mange af de nødvendige processer automatiske, så hvis du vælger at investere i et ERP-system, får du mulighed for at spare tid. Nyere ERP-systemer arbejder desuden med en AI, som også kan hjælpe med at effektivisere virksomheden. Et ERP-system er derfor skabt til at gøre din virksomhed endnu bedre ved blandt andet at mindske dobbeltarbejde og øge effektiviteten på arbejdspladsen.

Hvorfor er ERP-systemer vigtige?

Et ERP-system kan siges at være et organiseringsværktøj. Derfor får du med systemet mulighed for at have et grundigt overblik over din virksomheds vigtige processer. Du får blandt andet mulighed for altid at have styr på alt fra bestillinger til lønninger og dit lager. Systemet giver dig derfor mulighed for at få større fleksibilitet, mindske dobbeltarbejde, og du får mulighed for at lade virksomhedens forskellige afdelinger til at arbejde sammen. Hvis du er interesseret i en løsning med et ERP-system, er det en god idé at kontakte en Navision Partner som Fiks IT.

Gør din dagligdag nemmere

Vi ønsker alle at gøre hvor dagligdag meget nemmere. På den måde kan man måske fjerne nogle ting som man går og bekymrer sig for meget om, eller kan man simpelthen bare spare en masse tid på at gøre tingene smartere. Derfor kan det være en rigtig god idé at forsøge altid at gøre sine ting en smule smartere og derved spare sig selv for både unødvendige bekymringer og tidsspild.

 

En af de tidspunkter man kan have mange bekymringer, er i forbindelse med enten salg eller køb af bolig. Der er rigtig mange ting man skal tænke over og som kan give en søvnløse natter inden det hele falder på plads. Derfor kan det være en god idé at alliere sig med en boligadvokat. En boligadvokat vil sørge for mange af de praktiske. Udover at sørge for at du ikke bliver snydt ved at læse alle de juridiske dokumenter i gennem for dig, så vil en boligadvokat også oftest stå for al den kontakt der skal være når det drejer som om bolighandel. Alt den kontakt vil du slippe for od det giver dig dermed en masse tid til af fokusere på vigtigere ting. Derudover så vil en boligadvokat altid spille på dit hold og kun handle du fra dine interesser. De ting en ejendomsmægler siger vil altid være lidt nuanceret i det han eller hun også har interesser som f.eks. at kæmpe for et salg. Derfor kan det være rart at du kan få kyndig vejledning som du altid kan regne med og stole på.

Har i de rette låse?

autoriseret låsesmed

I sidste uge var det efterårsferie for rigtig mange. De fleste har nok nydt en tiltrængt ferie, men for mange bød det også på en ubehagelig overraskelse. Som det er med så mange andre ferier og højtider, så er det nemlig højsæson for indbrud, og i år var desværre ikke nogen undtagelse.

Der er flere steder i landet der har rapporteret som decideret indbrudsbølger. Nogle af de steder der har været hårdt ramt, har eksempelvis været Syddjurs, hvor der er blevet anmeldt ikke færre end 59 indbrud på en uge, hvilket er langt over normen. Et andet sted hvor politiet såvel som låsesmede har haft travlt er på Nordsjælland.

Som du kan se i dette indslag fra TV2 Lorry, har der i Nordsjælland på en enkelt weekend været minimum 47 indbrud. At tallet er minimum hænger naturligvis sammen med, at der kan være mange der ikke er kommet hjem fra ferie og derfor ikke har fundet ud af, at de har haft indbrud endnu.

Tag dine forholdsregler

Man kan naturligvis aldrig gardere sig mod indbrud, men det betyder ikke, at man ikke kan tage sine forholdregler. En af de ting man skal sikre sig, er at ens låse er i orden og at de lever op til de standarder, der er. En anden ting man kan gøre, er naturligvis at få et alarmsystem, da der er meget der tyder på, at mange indbrudstyve går uden huse, hvor der er alarm installeret.

En trejde ting der er effektivt, hvis man bor i nærheden af andre, er nabohjælp, hvor ens naboer holder en øje med ens hjem, når man selv er bortrejst. Her kan det også hjælpe at have bevægelsessensor foran døre – hoved såvel som havedøre. Når der tændes et lys skaber det opmærksomhed, og hvis der er én ting, som en indbrudstyv ikke vil have, så er det dét.

Sæt kulør på din dagligdag

Det kan være svært at gøre en ellers triviel hverdag spændende og farverig, men vi har her forsøgt at samle nogle gode råd til hvordan du måske kan peppe din dagligdag en smule op sådan at det hver dag bliver lidt sjovere at stå op og tage på arbejde eller i skole.  Men heldigvis for dig har vi her samlet en række nemme tips til dig som du kan bruge i din hverdag.

 

  1. Spil høj musik

Dette råd er måske ikke alt for godt hvis du bor sammen med mange andre eller i en lejlighed med tynde vægge. Men helt generelt så kan god musik altid gøre en glad. Tænd din højtaler og smæk din yndlingsplayliste på og så er du på et sikkert spor til et højt humør og fest på tilværelsen.

 

  1. Mal væggene i andre farver

I dag er det meget populært bare at have hvide vægge over alt i ens hus eller lejlighed. Det giver da også en masse lys, men samtidig bliver det også ufatteligt trivielt at kigge på. Det er en nem måde at skabe lidt anderledes for øjnene at se på og smække lidt kulør på hverdagen der kan være med til at gøre dig glad. Hvis du ikke selv har tid eller overskud til at male dine vægge i andre farver så kan du f.eks. ringe til en maler i Lyngby for at få hjælp til at klare opgaven.

 

  1. Fokuser på de ting der gør dig glad

Vores sidste tip er meget simpelt men uhøre vigtigt. Over en længere periode skal du notere dig de ting du gør, der gør dig glad. Når du har listen, skal du fokusere mere af din tid på de ting der gør dig glad og meget mindre på de ting du ikke har skrevet på listen. Du skal selvfølgelig stadig gå i skole eller på arbejde, men måske fokuser mere på de arbejder du nyder at løse

Hold humøret højt i løbet af vinteren

Udenfor er det mørkt og gråt. De lyse timer er få, og regnen siler ned. Øv, tænker du. Det grå og mørke efterårs- og vintervejr gør dig nedtrykt. Kender du den følelse? Sådan har rigtig mange danskere det, når efteråret og vinteren melder sin ankomst. Heldigvis kan du selv påvirke dit humør. Ved at holde dig aktiv og lave nogle interessante aktiviteter, kan du få dit humør til at stråle, selv på de mest regnfulde dage.

Bevæg din krop

Motion er vigtig for krop og sjæl. Det har du sikkert hørt mange gange før. Ikke desto mindre er det sandt. Når du dyrker motion udskiller hjernen endorfiner som kan få dig i bedre humør. Det kan derfor være en god ide at holde fast i den daglige motion – selv på regnvejrsdage. Gå blot en tur rundt om bygningen, ned til købmanden eller noget tredje. Motion og frisk luft vil helt sikkert sætte sit spor på dit humør.

Er du gangbesværet, og har du problemer med at bevæge dig rundt? Mange gangbesværede investerer i en rollator til inde og udendørs brug, så de lettere kan komme rundt. Er du nysgerrig på at læse mere om rollatorer, for at se om en rollator kan hjælpe dig? Du kan læse mere om de forskellige varianter af rollatorer her.

Gør noget du kan lide

Har du en interesse for at strikke? Læse bøger? Bage? Eller noget helt fjerde? Sæt tid af til at du ofte kan lave nogle aktiviteter, som du kan lide at lave. Det vil helt sikker få dig i bedre humør, når du sysler med noget der interesserer dig.

Har du lyst til at prøve kræfter med en ny hobby sammen med andre mennesker? Undersøg de lokale foreninger som ofte tilbyder forskellige aktiviteter lige fra gymnastik, madlavning til håndarbejde.

Din dagligdag skal fungere- også til vinter!

Dagligdagen hænger for langt de fleste uløseligt sammen med transport. Rigtig ofte er denne her transport privat, det vil sige i form af selv at køre i bil, cykle eller lignende. Ofte er det vigtigt at man kommer frem, og tit er der også en tidsbegrænsning. Sagt med andre ord, så dur det altså bare ikke, at man kommer væltende ind 8.37, når man egentlig skulle have mødt ind klokken 8.00- og en ting er sikkert, og det er, at din chef, børnenes lærer eller en helt tredje er helt enig!

Noget der om nogen kan forsinke os er vejret. Regn er trælst, men det er til at overleve og undgå forsinkelse så vidt muligt, hvis man væbner sig med en paraply for eksempel. Men noget helt andet er sne. Sne er af en helt andet kaliber, og den er slet ikke så nem at håndtere.

Af banen, af banen her kommer bananen- eller sneslyngen!

Enhver kan forstå, hvor smart en sneslynge er. Det er simpelthen bare smart, at man på den måde kan flytte sneen af banen, så man kan komme uhindret frem. Problematikken og overvejelserne for den enkelte ligger mere i økonomien, for en sneslynge er en investering.

En sneslynge er på mange måder en investering i tid, da den nedsætter spildtiden, som vi ellers vil bruge på transport, og som mange er bekendt med, så er tid penge.

Men vi forstår stadig godt dine bekymringer, og derfor vil vi nu komme med et tip til dig!

Team dig up med resten af nabolaget eller vejen! Når du alligevel rydder vejen for sne, så gør du arbejdet for mange andre end dig selv. Derfor kunne i med fordel fra starten af dele betalingen op i mindre bider!

Løsningerne er mange – Se selv, om en sneslynge er noget for jer allerede i dag!