Forside Blog

Så meget forenkler hovedtelefoner din dagligdag

Musik, lydbøger eller anden form for hørebasseret tjenester, er for mange personers vedkommende, en vigtig del af deres hverdag – Og kan sjældent komme fra A til B uden at have dette med sig. Her er hovedtelefoner et vigtigt element, så vi kan lytte til det som vi har lyst til, uden at andre omkring skal høre det også. Mange bruger ikke kun musik osv. under deres transport, men bruger det også som en motivationsfaktor, ved udførsler af diverse opgaver.

På vej på arbejde

Når du er på vej på arbejde, hvad end du er pendler eller ikke har længere end du kan cykle, så er størstedelen af alle dem du møder på din vej også tilhængere af at høre musik på vejen. Det er i hvert fald ikke mange som ikke har et sæt hovedtelefoner i ørerne. Det er også en god start på dagen at man lige kan lytte til sine ynglings toner, og måske lige sætte dagen ordentligt i gang med lidt dakke dakke på playlisten.

Huslige pligter

Rengøring og oprydning i hjemmet er svære at gøre attraktive for de fleste personer. Men med et godt beat i hovedtelefoner, så kan du faktisk få klaret de kedelige opgaver nemt, og faktisk føle at det er hurtigt overstået. Det er også en god motivation til at få gjort havearbejdet, hvis man så vel har sådan en. Så kan du altid stå og vrikke lidt med til toner, og have det sjovt imens du gør noget der er mindre sjovt.

Forkort gåturen

At gå en tur kan godt være lidt kedeligt, da man enten altid ser det samme, eller også sker der ikke det helt vilde, i dit nærområde. Starter du en god lydbog på din gåtur, kan du sætte dit fokus på stemmen der fortæller historien, og du har fuld koncentration på den. Så kan du hurtigt få et par timer til at gå, og få en del kilometer i benene.

Vil du også komme nemt igennem dagligdagens kedelige tidspunkter, så find dig et par hovedtelefoner, og få tiden til at flyve afsted.

Få hjælp, til når konflikterne er gået i hårdknude

Vi kender nok alle til at have kollegaer, som vi ikke kommer så godt ud af det med. For det meste er det heldigvis noget, man kan se bort fra, og som ikke fylder så meget. Andre gange kan uoverensstemmelserne dog hobe sig op, og til sidst kan det være, at man ikke engang kan snakke og dermed samarbejde med sin kollega mere. Her bliver det problematisk og kan gå udover trivslen på arbejdet. Heldigvis er det muligt at få hjælp udefra af en dygtig mediator, der kan skabe gensidig forståelse og dermed finde en løsning på konflikten.

Leilaboel.dk kan du få hjælp til at håndtere konflikter på den bedst mulige måde, uanset om de er mellem kollegaer, familie, venner eller noget helt fjerde.

Hvorfor hente hjælp udefra?

Det kan virke fjollet at hive en tredje part ind i en konflikt, som man måske i forvejen føler har fået for meget plads. Alligevel kan det faktisk give rigtig god mening, da nogle konflikter simpelthen har godt af at blive set fra et helt objektivt og upartisk perspektiv, hvilket en mediator er i stand til.

På den måde kan mediatoren belyse sagen på en måde, der gør, at det bliver nemmere for de involverede at sætte sig i hinandens sted og opnå gensidig forståelse. Allerede her er man nået langt i processen om at finde frem til en ordentlig fælles løsning.

Det skal på ingen måde ses som at smide håndklædet i ringen, hvis man ikke føler sig i stand til at løse konflikten på egen hånd og derfor søger hjælp. I stedet kan det betragtes som en styrke, at man virkelig vil gøre en indsats og kæmpe for at få problemet løst.

Det er dermed blot om at sætte en aftale i stand med mediatoren, så I snarest muligt kan komme tilbage på god fod.

Sådan kan du gøre din have klar til sommerens ankomst

Er du en af de danskere, der hvert år håber på en god sommer, så er du blandt optimisterne. Som bosiddende i Danmark kan man nemlig aldrig være sikker på, at sommeren kommer, og derfor kan man også blive meget skuffet, hvis man håber på en god sommer med varme og solskin, men man ender med at få det modsatte. Viser vejrudsigterne dog, at sommeren er på vej, så er det på tide at gøre haven sommerklar, så du kan nyde sommeren i fulde drag, når den endelig kommer til Danmark. Herunder kan du få inspiration samt gode råd til, hvordan du kan sikre, at din have er sommerklar.

 

Sørg for at græsset er slået, og buskene er trimmet

Henover vinteren kan man have en tendens til at glemme haven grundet det kolde vejr. Om vinteren gror græsset ikke meget, og buskene er gået lidt i stå. Til sommer vil man dog opleve, at der kommer liv i haven igen, og den kan hurtigt vokse til, hvis man ikke holder et vågent øje. Derfor er det en god idé at slå græsset og trimme buskene regelmæssigt, når foråret begynder, så du kan komme sommeren i forkøbet.

 

Rengør og klargør havemøblerne

Når der er styr på planterne og græsset i haven, kan det være, at du skal tage et kig på terrassen. Trænger den også til en kærlig hånd, så bør dette gøres, inden sommeren for alvor tager fat i Danmark. Det er nemlig varmt at rengøre og klargøre havemøbler i 25 graders varme.

 

Invester i en ny grill

Sommer betyder grillmad, og er du helt vild med at grille, kan det være, at du skal have fat i en ny grill. Invester i en gasgrillog oplev forskellen. Med en gasgrill kan du lave velsmagende grillmad på ingen tid uden for meget opvask bagefter.

Overvejer du at købe en ny bil? Så få et bedre overblik herunder

Der er mange bilejere i Danmark, og det kan der være mange forskellige grunde til. Mange vælger at købe en bil af praktiske årsager, mens andre synes, at en bil giver mere frihed. At købe en bil er dog en stor beslutning, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har undersøgt, hvad det koster at have en bil. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal købe en bil eller ej, så kan du blive klogere herunder.

 

Sørg for at vælge den rette model for dig

Er du førstegangskøber, så vil du helst sikkert opleve, at markedet er uoverskueligt. Der findes nemlig mange forskellige bilmærker og modeller, og ved du ikke, hvad du leder efter, så kan det hurtigt blive besværligt at skulle finde den rette bil. Allierer du dig med en god bilforhandler, kan du dog hurtigt komme skridtet tættere på den rigtige bil for dig. Eksempelvis kan det være en god idé at tænke på pris, størrelse og behov, når du leder efter en bil. Hvor mange penge har du til en bil, og hvor stor en bil har du egentligt plads til?

 

Med en elbil kan du passe bedre på miljøet

Hvis du er miljøforkæmper og ønsker ikke, at din bil skal forurene og ødelægge naturen, så kan det være, at du skal have fat i en elbil i stedet for. Find elbil pris på nettet for at blive klogere på om det er noget for dig. På den måde kan du også få et større indblik i, om en elbil er noget for dig, eller om du skal have en almindelig diesel- eller benzinbil. Nettet er altid et godt sted at starte, hvis man er i tvivl om noget, og du har derfor gode muligheder for at få svar på dine spørgsmål.

 

 

Disse ting er et must have i stuen

Enten kan man lide at indrette, eller også synes man, at det er kedeligt. Nogle er rene naturtalenter, mens andre bruger lang tid på at søge inspiration på nettet og i boligmagasiner, før man kan komme tættere på en indretningsløsning i stuen. Lige gyldigt hvilken type du er, så er der nogle ting, man nærmest ikke kan undvære at have i stuen. Er du interesseret i at læse mere om, hvilke ting man skal have til stuen, så kan du blive meget klogere på dem herunder.

 

En god sofa hvor man kan flyde og slappe af

De fleste har prøvet at sidde i en dårlig og hård sofa. Det kan være svært at slappe af, når man sidder dårligt, og derfor skal man også tænke sig godt om, når man køber den rette sofa til stuen. Eksempelvis kan det være en god idé at tage ud et sted, hvor man kan prøve de forskellige modeller, så I er sikre på, at I vælger rigtigt. En sofa hvor man kan slappe af og flyde i er altså uundværligt i stuen.

 

En lænestol man kan læse i

Kan du godt lide at læse dagens avis, eller er du blot en læsehest, så er det vigtigt at have et sted i stuen, hvor man kan fordybe sig i en god bog eller avisen fra i går. En lænestol er derfor en god investering, da man sidder mere op i en lænestol end i en sofa.

 

Et godt fjernsyn

De fleste danske familier har i dag et fjernsyn i hjemmet, og derfor kan man ikke undervurdere det. Mange bruger fjernsynet som informationskilde, mens andre blot benytter det til underholdning. Lige meget hvilken type du er, så er et godt fjernsyn også et must have i stuen, når man bare har brug for at koble af efter en travl dag på arbejdet.

Sikker sex i dagligdagen

dagligdag

Der er rigtig mange danskere som hvert år oplever at få sig en kønssygdom eller at blive ufrivilligt gravide efter et samleje. De samme mennesker har med stor sandsynlighed ikke anvendt et kondom som præventionsmiddel under deres samleje.

Rigtig mange par tænker at det er lige meget med at bruge kondomer når de har sex selvom de er et fast par – men det er faktisk en rigtig god ide selvom i er et fast par. Men der er faktisk nogle få kvinder som hvert år oplever at blive ufrivilligt gravide, selvom de har brugt p-piller. Dette kan være noget af et chok, hvis det ikke har været planlagt inden da. Det er derfor den bedste løsning, at man er på den sikre side under samlejet, ved at bruge kondom i dit forhold.

Kondomer er ikke så galt som man tænker

Kondomer kan faktisk være sjove og forbedre dit samleje markant, du skal bare kigge lidt ud over krogene på de mange sexshops, både fysiske butikker og på nettet. Lige meget hvilken sexshop du besøger, så finder du altid nogle kondomer som er anderledes i forhold til de standardiserede kondompakker fra tanken.

Du finder kondomer i mange afskygninger, og der er en type til en hver personlighed. De mest almindelige forskelligheder er at du kan få kondomer med forskellige former og smage, som kan hjælpe på følelsen eller spice samleje lidt op.

En af de helt vilde kondomer er den type med bedøvende creme. Denne type bedøvende kondom gør det muligt for manden at gennemføre et samleje endnu mere udholdende og forlængere jeres samleje hver eneste gang. Det er da værd at fortrække.

Husk også sexlejetøjet

Noget som mange par glemmer er at tilføje sexlejetøj til deres sexliv, inden det dør ud. Sexlejetøj løsner godt op i intimiteten, og jeres sex vil uden tvivl bliver forbedret med brug af sexlejetøj.

Få overblik over tid og opgaver

Kontor arbejde

Effektiviteten kan stige, hvis I for styr på tiden

Kender I det på arbejdet med, at det er svært at holde styr på tiden i dagligdagen og I føler godt at I kunne bruge tiden mere effektivt? I er ikke de eneste, som har tænkt denne tanke og derfor findes der også en god løsning på dette problem. Tiden kan bare flyve af sted og før man har set sig om, så har man måske brugt for meget tid på en opgave. Det kan være en stor fordel, at have styr på tiden og hvor lang tid, noget bør tage. Hvis der kommer styr på tiden, kan effektiviteten også lige ledes øges. Det er her at den kendte frase ”tid er penge” kommer til sin fulde forståelse og det skal man ikke tage for givet.

Tidsregistrerings software

Dem som har tænkt på netop dette problem, som også har lavet en løsning, hedder Eazyproject og deres løsning er software. De kan nemlig tilbyde en software løsning, som kan holde styr på tiden og give jer mulighed for, at registrere den tid, som bliver brugt. Hvis alle i virksomheden registrerer deres tid, så giver det et overblik over arbejdsopgaver og hvor langtid, der bliver brugt på disse. Med disse data er det muligt, at se om der kan optimeres et sted, eller om der skal bruges mere tid på noget og mindre på noget andet.

Effektiv løsning

Det kræver ikke ret meget at registrere tiden og hvilke opgaver der bliver løst og derfor er det en simpel, men effektiv løsning på et problem, som kan være stort. Det gør hverdagen lettere og så skaber det et overblik over hverdagen, som kan være nærmest umuligt at få ellers. Det er nemlig ikke let at huske, hvad man har lavet i løbet af dagen, hvis man har haft en meget vekslende dag. En oversigt sætter det hele i perspektiv, så du også kan huske hvor du slap, dagen før.

Få den hjælp du har brug for, når din hverdag ikke længere hænger sammen og du har det svært

Badebro

Du kan godt få hjælp

Er din daglig dag fyldt med dårlige tanker og føler du at det er svært at komme igennem tilværelsen, så må du ikke gå og føle sådan for længe. Selv om det er svært at samle sig selv op, når man er nede, så er det bedste man kan gøre i disse situationer at søge hjælp. Det er vigtigt at få snakket om sine følelser og hvordan man går og har det. Hvis ikke man får gjort dette, kan ens tilstand blive forværret. Derfor er det vigtigt at man søger hjælp, for der er hjælp at hente, selvom man ikke selv synes, at der er nogen hjælp.

En psykolog har forskellige behandlingsmetoder

Det er ikke hver at have det dårligt og skidt, hvis der er hjælp at hente. Hjælpen kan du få hos PsykologNord, hvor du kan finde en afdeling i Odense. Her kan du få forskellige behandlingstilbud og komme til at snakke med en psykolog, som kan hjælpe dig med de problemer du har, hvis du har dårlige tanker eller andre psykiske lidelser.  Jo før du kan få hjælp desto bedre vil det blive for dig og desto mindre tid skal du have det skidt. Psykologen kan give dig et rum, hvor du kan være dig selv og åbne helt op uden at blive mødt med fordomme.

Giv dig selv den hjælp du har brug for

Hvis man går og har det skidt, kan hele ens hverdag falde helt fra hinanden og man har måske ikke så meget overskud, som man plejer. Det vil helt sikkert blive svært at kunne tage sig af alt det man plejer at gøre. Derfor er det også bedst, hvis man hurtigt kan komme op på benene og stå igen. Man fungerer trods alt bedst, når man kan alt det man plejer at gøre, det gælder om at være stærk og give sig selv den hjælp, der skal til.

Hold dig varm på kolde dage

kulde

Når temperaturen er nærmer sig frysepunktet, kan det være svært at få varmen, selvom radiatorerne er sat på max. Vi vil forsøge at komme med nogle ideer til hvordan du kan få varmen igen. 

Tilslut ekstra radiatorer hvis de andre ikke er nok 

Hvis dine radiatorer er sat på 5 og du stadig føler at de varmer rummet nok op. Det kan være fordi de er placeret langt væk fra hvor du opholder dig i rummet. 
Det kan være dyrt og besværligt at skulle tilslutte endnu en radiator til den energikilde du har. Derfor kan det være smart at investere i en el-radiator, da det nemlig kun kræver at du tilslutter det til en stikkontakt. Se et udvalg af el-radiatorer her.
Det er dog lidt dyre at bruge en el-radiator, så derfor anbefales det kun at bruge den i de perioder du ikke kan få varme nok ud af dine normale radiatorer. 

Løb en tur 

En god måde at få gang i varmen i kroppen på, er ved at løbe en tur. Det sætter gang i blodcirkulationen, giver varme til kroppen. Det kan nogle gange også virke bare at tage nogle armbøjninger eller mavebøjninger. Det behøver ikke være det helt vilde sport du laver, bare det du får aktiveret kroppen, hjælper på kropstemperaturen. 

Få gang i blodomløbet  

Det er lettere for kroppen at justere din kropstemperatur, hvis du har et sundt blodomløb. Det kan du  ved ikke at ryge, ved at spise sundt, og ved at lave ting der sætter gang i blodomløbet. Her kan du blandt andet dyrke vinterbadning, eller bare tage et koldt bad i bruseren, og husk at varm kroppen op igen efter, enten med en tur i sauna eller med noget varmt vandt bagefter, så kroppen får den rette temperatur igen. 

Kom hurtigere frem i dagligdagen

kørekort til bil

De fleste personer har rigtig travl i deres hverdag, både med arbejde, afhentning af børn, indkøb osv. Det kan være rigtig stressende til tider, især hvis man endnu ikke har fået taget sit kørekort. Har man alle disse gøremål, og stadig ikke har fået taget sit kørekort, har man uden tvivl travl, da man skal nå det hele på 1/5 fart. Uanset om du har dem alle og det halve af disse gøremål, så vil du uden tvivl spare dig selv for en masse tid ved at erhverve dig et kørekort så du kan få lov til at føre bil.

Det koster naturligvis lidt

Der er ingen tvivl om at et kørekort er en af de dyre poster som kommer her i livet, men det tjener sig hurtigt ind i igen, når man tænker på alt den tid som du samlet set spare dig selv for. Især hvis du er afhængig af offentlig transport, som ikke er så billigt mere i længden. Desuden kan du også tage lige der hen hvor du vil, lige når det passer dig, og din familie, uden at skulle bestille billetter til togtur, fordi i gerne vil sidde det sammen sted.

Det er hurtigt overstået

Et kørekort tager ikke længere tid, end at man godt kan tage det ud af kalenderen, selvom man har et fuldtidsjob. Du køre 45 min – 1,5 time ad gangen, og du tilpasser som regel efter hvornår du selv har tid. At tage et kørekort til bil vil max tage 3 måneder, og så har du det i hånden. Så det er ikke her du kan argumentere for ikke at tage et kørekort.

Så se at komme i gang med at tage dit kørekort til bil, så du kan gøre dit liv meget letter og enklere. Du vil takke dig selv for det i sidste ende.