Alt du skal vide om UEFA Europa League

750

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har du en kæreste, der tit dykker ned i sofaen i flere timer bare for at se fodbold, mens du sidder uvidende tilbage og forsøger at følge med i spillet og forstå hvad der foregår? Eller ønsker du blot en smule mere information omkring hvad UEFA Europa League egentlig er? Læs med her og få alt den information du skal bruge!

Hvad er det egentlig?

Som sagt kan det virke meget forvirrende – især for dig, som måske slet ikke kender til det eller har hørt om det før. UEFA Europa League er dog egentlig ”bare” en europæisk fodboldturnering, hvor forskellige fodboldhold fra Europa stiller op og konkurrerer mod hinanden. UEFA Europa League blev grundlagt i 2009 som erstatning for det, der dengang blev kaldet ”UEFA Cup-turneringen”. UEFA Europa League rangerer sig lige under UEFA Champions League, som er noget af det største, der spilles inde for fodbold. Du kan læse mere om UEFA Europa League her.

Hvordan spilles turneringen?

Nu kommer vi til det, som rigtigt mange ikke forstår, og som mange har svært ved at finde rundt i; nemlig, hvordan turneringerne og kampene egentlig spilles. UEFA Europa League spilles mellem 48 forskellige hold, alle fra Europa, hvor der er indledende gruppespil. Der spilles 6 kampe på ude- og hjemmebane inden de store finalerunder. Når det kommer til den Europæiske League, er det især det spanske og engelske hold, der brillerer. For eksempel vandt det spanske hold Sevilla Fc UEFA Europa Leage i 2020. Året inden var det det engelske hold Chelsea Fc. Der er altså ingen tvivl om, at både spaniolerne og englænderne er blandt de bedste fodboldspillere i Europa.

Mange deler billeder og videoer fra kampene på de sociale medier – det kan du blandt andet læse mere om her.