3 ting du kan gøre efter folkeskolen

155

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Er du til sommer færdig med folkeskolen? Eller kender du en der er? Måske kan du, eller en bekendt, bruge et overblik over, hvilken nogle muligheder der er derude, og hvilke retninger du kan gå. Normalt vælges derudfra, hvor klar man føler sig til at starte på til at starte på en ungdomsuddannelse. Der findes selvfølgelig en masse veje du kan gå efter niende klasse, derfor er det vigtigt at du selv også undersøger yderligere, fx hvis du har en speciel interesse for noget.

Hvis du har brug for et ekstra år

Det kan være at du ikke føler dig klar til presset af en ungdomsuddannelse, og derfor bare har brug for et år hvor du udvikler dig selv og danner nogle gode venskaber. Hvis det lyder som noget du godt kunne tænke dig, så skal du overveje en efterskole. De fleste vil have godt af at gå på efterskole, og du kan finde end er passer lige præcis til det du godt kan lide. Der findes for eksempel idrætsefterskoler. De fleste efterskoler ligger i Jylland eller på Fyn, og derfor kan du nemt finde både idrætsefterskole jylland og idrætsefterskole Fyn.

Hvis du bare vil i gang

Hvis ikke du føler, at du har brug for et års pause, kan du også bare starte direkte på en ungdoms uddannelse. Det mest populære valg er at starte på gymnasiet, som minder lidt om folkeskolen med, at du har mange af de samme fag som man har i folkeskolen. Her sigter man ofte efter at videre uddanne sig via en videregående uddannelse Der er også andre valg her som fx erhvervsuddannelser. Her bliver man uddannet i et specifikt håndværk som fx tømre eller murer eller inden for social- og sundhedsvæsnet. Dette er også et godt valg, hvis du har svært ved skole, og vil ud og lave noget.